Diabetes Challenge Hoograven

 

Van mei tot 15 oktober heeft in Hoograven een groep van 20 Diabetes patienten wekelijks op de donderdagmiddag gewandeld. De Challenge om in de week van 21 september 4 dagen achter elkaar 10 km te lopen heeft ruim de helft van de groep volbracht. Voor een kleine groep was 10 km teveel, zij hebben 6 km als max volbracht.

Op 15 oktober was de landelijke afsluiting van de Diabetes Challenge op paleis het Loo in Apeldoorn. Een wandeltocht van ruim 10 km door de Apeldoornse bossen met bijna 3000 diabetes. 

Ruim de helft van de groep blijft onder begeleiding van wandelcoach Nel Smit en wandelvrijwilligster Ria wekelijks doorlopen tot in elk geval half januari.

Voor degene die een kortere afstand liepen is via Harten voor Sport een wandelmaatje gezocht en ook zij zullen wekelijks blijven lopen. 

Naast dat alle wandelaars het erg gezellig vinden om met elkaar te lopen, zijn er ook metingen vooraf en na afloop gedaan naar o.a. de bloedsuikerwaarde, het gewicht en de lichamelijke conditie. Deze gegevens worden binnenkort gepubliceerd. 

Een kleine foto impressie van de Hoogravense Diabetes Challenge.