Hoge bloeddruk

 

Bloeddruk is de kracht waarmee uw hart het bloed in de vaten pompt. Hierdoor ontstaat er druk in de vaten. Als deze druk langere tijd te hoog is kan er schade ontstaan de de kleine vaatjes in het lichaam en naarmate dit lager duurt en heftiger wordt ook aan de grotere vaten. 

Door bewust en gezond te leven kunt u het risico op een hoge bloeddruk voorkomen of als u een hoge bloeddruk heeft deze verminderen. Dit doet u door te stoppen met rokengezond te eten en meer te bewegen.

Als u een hoge bloeddruk heeft of medicatie gebruikt tegen een hoge bloeddruk, zal de assistente u regelmatig uitnodigen op het spreekuur. 

Zij zullen u begeleiden en adviseren in een gezondere leefstijl en bij medicijngebruik u ook reglematig controleren. Deze medicijnen hebben invloed op bepaalde bloedwaarden in uw lichaam. Hiervan willen we graag weten hoe deze reageren op uw medicijnen. Daarom is het belangrijk dat zowel uw bloeddruk als deze bloedwaarden regelmatig gecontroleerd worden. Dat doen we op het hypertensie spreekuur, uw bloeddruk wordt gemeten en u krijgt een lab formulier om bepaalde waardes in uw bloed te laten meten. Als u uw medicijnen herhaald zal u uitgenodigd worden voor dit spreekuur. 

Meer informatie over een hoge bloeddruk